Lecsó - újragondolva
2018. 10. 27. 19:06Kommentek (0)
Közkedvelt, hagyományos ételünk a lecsó, ami eredetileg kifejezetten nyári, húsnélküli étel volt. Ma már azért kerül bele kolbász, virsli, szalonna, mert a rossz minőségű, nagyipari hústermékekhez olcsón lehet hozzájutni.
A...
Egyen ételt - és ne szemetet!
2018. 10. 17. 11:20Kommentek (1)
A cím egyértelműnek tűnik – hiszen mi mást is ennénk -, pedig nagyon sok olyan dolog kerül naponta az asztalunkra (és a szervezetünkbe), ami nem igazán tekinthető ételnek.
Ma szinte észrevétlenül észünk meg olyan anyagokat,...
Fasírt – répából
2018. 10. 13. 19:29Kommentek (0)
Hagyományos ételünk a fasírt, - vagy vagdalt - eredetileg nem (csak) darált húsból készült, hanem mindenféle konyhai maradék, apróhús, zöldségek, száraz kenyér, stb. összevagdalásából, összekeveréséből született.
Répafasírt,...