Nitrit – a lassan ölő méreg

 
Azért mérgezi lassan az élelmiszeripar az embereket, hogy ne ölje meg azonnal? Vagy csak a biztonság kedvéért? Lenne más megoldás is! Minden napi mérgeink A nitriteknek több vegyülete is általánosan használt adalék az élelmiszeriparban. A nátrium-nitrit (E250) – a nátrium salétromsavval alkotott vegyülete -, amelyet különböző ételek, főként húsfélék...
A bejegyzés folytatódik »
 

Egyen ételt - és ne szemetet!

A cím egyértelműnek tűnik – hiszen mi mást is ennénk -, pedig nagyon sok olyan dolog kerül naponta az asztalunkra (és a szervezetünkbe), ami nem igazán tekinthető ételnek. Ma szinte észrevétlenül észünk meg olyan anyagokat,...
A bejegyzés folytatódik »

egyél ételt

blogavatar

Egyél valódi ételt, ne feldolgozott ipari szemetet! A mai magyaros táplálkozásban rengeteg húst és finomított élelmiszert fogyasztunk. A legtöbb családban naponta kerülnek olyan ételek az asztalra, amelyeket dédszüleink mégcsak ünnapnap engedhettek meg maguknak. Azért tudjuk ezt ma megtenni, mert "a szemetet olcsón adják" - és ez számos betegség okozója. A rossz szokásokon nem könnyű változtatni és sokan akkor sem képesek erre, ha az életük múlik rajta. Ebben a blogban bemutatom, hogy mi számít valódi ételnek és, hogy a megszokott ételeinket, a magyaros ízvilágot egészségesebb alapanyokból, akár húsmentesen is el lehet készíteni. Visszatérünk az eredeti magyaros táplálkozáshoz.